Welcome

Welcome

vrijdag 7 juni 2013

Canvassen in opdracht

Een collega vroeg me of ik voor haar twee zoons elk een canvas wilde maken, met daarop een geboortekaartje en een foto. Natuurlijk wilde ik dat. Ik heb lang nagedacht over hoe ik het zou vormgeven, omdat dit voor het eerst was dat ik echt een opdracht kreeg. Daarna nog wat moeite met het vinden van een tweede canvas van hetzelfde formaat, want deze hadden ze niet meer bij "mijn" winkels. Maar goed, uiteindelijk kreeg is gisteren nummer 2 eindelijk binnen, en kon ik gelijk aan de slag. Met dit resultaat:
Ik heb de achtergrond bewerkt met acrylverf, vrij ruw opgezet om planken te immiteren. Daarna hier op gestempeld met mijn dots stempel en een tekststempel, distresstain (wit) en water gebruikt om verfvlekken te maken, en gespoten met dylusions. De 'groeven' heb ik gemaakt met behulp van schilderstape en dondergrijze acrylverf. Het papier is van basic grey, Oliver, dat vond ik wel passen bij deze stoere jongens. Omdat op beide geboortekaartjes voetjes voorkwamen heb ik deze terug laten komen in een bedeltje, met veotjes er naar toe getekend en ingekleurd met perlenpen. Verder nog wat knoopjes, touw, gears van chipboard (gkleurd met distressinkt) een kantrandje, washitape en een blommeke om de canvas af te maken.

Gelukkig waren de opdrachtgeefster en haar echtgenoot er zeer content mee! :)

3 opmerkingen:

 1. Ik vind ze beide prachtig geworden Tynke, een mooie eenheid is het. Logisch dat de ontvanger er ook blij mee is !
  groetjes,
  Wiebine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gedaan, Tynke. Zo knap, hoe die houtstructuu erin kreeg met verf. En het papier is er mooi bij. Ik kan me voorstellen, dat de ouders hier erg blij mee waren.
  Groetjes, Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie stoere Lo's heb je gemaakt, heel mooi die achtergrond van "hout"

  BeantwoordenVerwijderen