Welcome

Welcome

dinsdag 29 juni 2010

Verjaardagstaart voor Celisa - Birthdaycake for our little girl next door

Gisteren werd ons buurmeisje, Celisa, 1 jaar. Dat moest natuurlijk gevierd worden, en we hadden afgesproken dat ik een taart voor haar verjaardag zou maken. Ze heeft veel Winnie the Poeh spulletjes, en dat was ook het thema van het feestje. Dus ik aan de slag.

Dit is het resultaat geworden...


Ik heb de taart gemaakt in de bakkerij van mijn ouders, altijd handig!
Dit heb ik er voor gebruikt:
-Een stuk kapsel, dat is de basis voor een taart (hier een link voor een recept: http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/taart/beschuitdeeg.htm
- Gele room
- Vruchtjes (blik)
- Slagroom
- Groene marsepein voor de basis
- Gele, rode, blauwe en bruine marsepein
- Wat gelei
- 'Pareltjes'
- Een stukje witte marsepein
- Gesmolten pure chocolade in een puntzakje 
- Een deegroller
- Een flink stuk plastic
- Een scherp mes
- Een pannenkoekmes
- Een plastic mes om de marsepein te snijden
- Kleine uitsteekvormpjes voor de bloemetje

Pytsje, mijn zusje, heeft, met haar ervaring die ze heeft opgedaan tijdens haar patisserie-opleiding, wat tips en trucs gegeven en geholpen, bedankt Pytsje!!!

Eerst heb ik de taart in de vorm van een 1 gesneden. Ik had hiervoor een vorm, maar dat kan natuurlijk ook met de hadn. Vervolgens heb ik hem in 3 lagen gesneden, op de eerste laag kwam gele room en vruchtjes, op de 2e slagroom (kan ook met jam er bij!) en vervolgens heb ik de 3 lagen rondom met een pannenkoekmes ingesmeerd met slagroom.

De groene marsepein heb ik met een deegroller tussen 2 lagen plastic folie uitgerold, hiermee heb ik de vorm bekleed. Met een mesje heb ik kadootjes uitgesneden, versierd met strikjes van marsepein en deze aan de zijkant geplakt. Hieronder heb ik een groen slangetje geplakt voor de afwerking. Pytsje heeft van restjes kapsel kleine kubusjes gesneden, en deze bekleed met marsepein voor de kadootjes bovenop de taart. De groene taart hebben we verder 'bekleed' met kleine uitgestoken bloemetjes, deze hebben we met eetbare pareltjes versierd. Winnie zelf heb ik van marsepein gemaakt:

Een geel bolletje met een kleiner geel bolletje voor het gezicht, dit met een mesje aan elkaar gezet en met een mesje en vingers de juiste vorm gegeven. 2 kleine bolletjes platgedrukt voor de oren. Oogjes en snuitje gemaakt van bruine marsepein. (er was geen zwart, en bruin is wat vriendelijker)
Het lijfje gemaakt van een groter geel bolltje en dat in een soort kegelvorm gekneed. Met de vingers inkepingen gemaakt voor de beentjes. Het lijfje aan het kopje gezet. Het jasje gemaakt van een stukje rode marsepein, dit uitgerold en een beetje omgerold voor de kraag. Vervolgens dit om het lijfje gedaan, en op maat afgesneden.
De armpjes van gele marsepein gemaakt, een rolletje van gemaakt en een stukje van de uitgerolde rode marsepein gebruikt voor de mouwtjes. Tenslotte de beentjes van een rolletje gele marsepein gemaakt, de heup iets breder als de rest, en het uiteinde omgeduwd voor het voetje. Dit aan het lijfje gezet.

Toen ik Winnie en de cadeautjes op de taart had gezet (kun je er gewoon opdrukken) heb ik Celisa met chocolade op een stukje uitgerolde witte marsepein geschreven, dit bijgesneden (niet andersom doen!) en op de taart gelegd. Om het af te maken heb ik er nog een kaarsje opgezet, en een schildje in de armpjes gedrukt.

Ik had dit nog niet eerder gedaan, al heb ik de kunst wel af kunnen kijken bij mijn vader en zusje natuurlijk! Ik heb vroeger wel dingen van fimo gemaakt, die techniek kwam nu goed van pas..En oh ja, ze vonden het geweldig!!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten