Welcome

Welcome

dinsdag 29 juni 2010

Verjaardagstaart voor Celisa - Birthdaycake for our little girl next door

Gisteren werd ons buurmeisje, Celisa, 1 jaar. Dat moest natuurlijk gevierd worden, en we hadden afgesproken dat ik een taart voor haar verjaardag zou maken. Ze heeft veel Winnie the Poeh spulletjes, en dat was ook het thema van het feestje. Dus ik aan de slag.

Dit is het resultaat geworden...


Ik heb de taart gemaakt in de bakkerij van mijn ouders, altijd handig!
Dit heb ik er voor gebruikt:
-Een stuk kapsel, dat is de basis voor een taart (hier een link voor een recept: http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/taart/beschuitdeeg.htm
- Gele room
- Vruchtjes (blik)
- Slagroom
- Groene marsepein voor de basis
- Gele, rode, blauwe en bruine marsepein
- Wat gelei
- 'Pareltjes'
- Een stukje witte marsepein
- Gesmolten pure chocolade in een puntzakje 
- Een deegroller
- Een flink stuk plastic
- Een scherp mes
- Een pannenkoekmes
- Een plastic mes om de marsepein te snijden
- Kleine uitsteekvormpjes voor de bloemetje

Pytsje, mijn zusje, heeft, met haar ervaring die ze heeft opgedaan tijdens haar patisserie-opleiding, wat tips en trucs gegeven en geholpen, bedankt Pytsje!!!

Eerst heb ik de taart in de vorm van een 1 gesneden. Ik had hiervoor een vorm, maar dat kan natuurlijk ook met de hadn. Vervolgens heb ik hem in 3 lagen gesneden, op de eerste laag kwam gele room en vruchtjes, op de 2e slagroom (kan ook met jam er bij!) en vervolgens heb ik de 3 lagen rondom met een pannenkoekmes ingesmeerd met slagroom.

De groene marsepein heb ik met een deegroller tussen 2 lagen plastic folie uitgerold, hiermee heb ik de vorm bekleed. Met een mesje heb ik kadootjes uitgesneden, versierd met strikjes van marsepein en deze aan de zijkant geplakt. Hieronder heb ik een groen slangetje geplakt voor de afwerking. Pytsje heeft van restjes kapsel kleine kubusjes gesneden, en deze bekleed met marsepein voor de kadootjes bovenop de taart. De groene taart hebben we verder 'bekleed' met kleine uitgestoken bloemetjes, deze hebben we met eetbare pareltjes versierd. Winnie zelf heb ik van marsepein gemaakt:

Een geel bolletje met een kleiner geel bolletje voor het gezicht, dit met een mesje aan elkaar gezet en met een mesje en vingers de juiste vorm gegeven. 2 kleine bolletjes platgedrukt voor de oren. Oogjes en snuitje gemaakt van bruine marsepein. (er was geen zwart, en bruin is wat vriendelijker)
Het lijfje gemaakt van een groter geel bolltje en dat in een soort kegelvorm gekneed. Met de vingers inkepingen gemaakt voor de beentjes. Het lijfje aan het kopje gezet. Het jasje gemaakt van een stukje rode marsepein, dit uitgerold en een beetje omgerold voor de kraag. Vervolgens dit om het lijfje gedaan, en op maat afgesneden.
De armpjes van gele marsepein gemaakt, een rolletje van gemaakt en een stukje van de uitgerolde rode marsepein gebruikt voor de mouwtjes. Tenslotte de beentjes van een rolletje gele marsepein gemaakt, de heup iets breder als de rest, en het uiteinde omgeduwd voor het voetje. Dit aan het lijfje gezet.

Toen ik Winnie en de cadeautjes op de taart had gezet (kun je er gewoon opdrukken) heb ik Celisa met chocolade op een stukje uitgerolde witte marsepein geschreven, dit bijgesneden (niet andersom doen!) en op de taart gelegd. Om het af te maken heb ik er nog een kaarsje opgezet, en een schildje in de armpjes gedrukt.

Ik had dit nog niet eerder gedaan, al heb ik de kunst wel af kunnen kijken bij mijn vader en zusje natuurlijk! Ik heb vroeger wel dingen van fimo gemaakt, die techniek kwam nu goed van pas..En oh ja, ze vonden het geweldig!!! 

zondag 20 juni 2010

B.o.M. LO nr 9 en 10

Eindelijk heb ik dan LO nr 9 af van mn B.o.M.! Ik kon geen leuke letters vinden, totdat ik ontdekte dat er bij de Pletterpet van een bepaald biermerk ook letterstickers zaten om hem te versieren... Hierbij dus Mijn computer

Voor deze LO heb ik blauw A4 papier gebruikt, met een restje geel cardstock. Het designpapiertje en de bloem komen uit een gekregen verjaardagsrakje. De plaatjes heb ik van internet, de logo's heb ik uitgeprint op fotopapier. Met liquid pearls van Ranger heb ik de stipjes gemaakt, en de letters komen dus van het stickervel van de pletterpet.
Toen ik eenmaal op gang was heb ik LO nr 10 ook gemaakt: Myn Mem oftewel Mijn Moeder. Hier het resultaat:

Ook hiervoor heb ik blauw A4 papier genomen als basis. Het lint komt van rollen van Pastel, de journalling en de titel heb ik op de computer gemaakt. Vervolgens heb ik de randjes van de journalling, de foto en de letters bewerkt met distress inkt (fired brick en peeled paint) De blauwe en groene bloemetjes heb ik zo gekocht, de rode is bewerkt met distress inkt, en deze heb ik vast gezet met een brad uit mn kruidvat-collectie. De Doodles zijn weer met liquid pearls van Ranger gedaan.
Deze geven trouwens wel een puntje, maar een tip van Chaja: even tikken aan de onderkant, en weg is het puntje! Moet je niet te hard tikken...
Maar goed, nog wat detailfoto's:


zaterdag 12 juni 2010

B.o.M. LO 7

Nu dan maar verder met mijn B.o.M...

Hier is LO 7: Mijn muziek. Mijn familie en vrienden weten het zo langzamerhand wel: Ik ben fan van BZN. Als kind was ik een enorm grote fan, nu luister ik op zijn tijd nog graag naar hun liedjes. Op de CD heb ik alle liedjes die ik mooi vind geschreven...


maandag 7 juni 2010

Even een overzicht...

Omdat mijn trouwalbum en andere dingen aardig door elkaar staan, hier even een overzicht van mij hele trouwalbum..
Ik heb de foto's per 2 (uitgezonderd voor- en achtekant) geplaatst, omdat het anders wel erg veel foto's worden....


En de laatste
Hier de laatste voor mijn trouwalbum. Hij is af!!!! Ik zal straks nog even een overzicht van alle LO's plaatsen voor degenen die dat leuk vinden, nu eerst de laatste:


donderdag 3 juni 2010

En nog 2 voor mn trouwalbum

Ik heb de smaak te pakken, nog 1 voor mn trouwalbum te gaan! Hierbij de twee die ik gemaakt heb:

Ik heb 2 sketches gebruikt, hier de linkjes:

Met dank trouwens aan Boukje die ons gisteren een cursus roosjes maken gegeven heeft....

dinsdag 1 juni 2010

Vervolg trouwalbum

Ben de afgelopen week weer lekker bezig geweest, heb maar liefst 5 LO's voor mijn trouwalbum afgekregen!

Dit zijn ze:

Deze bloemen heb ik met lint "geborduurd" hier is een link van de blog waar ik het vandaan had:


Voor deze pagina heb ik de volgende sketch gebruikt: